Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποιο είναι το πιο υγιεινό γλυκό στον κόσμο;

ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ. Η ελληνική ενεργειακή μπάρα.

ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ

Συνδυασμός δύο εξαιρετικών συστατικών μεγάλης διατροφικής αξίας, του σουσαμιού και του μελιού.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Το αγαπημένο σησαμίς της αρχαιότητας και το σησαμούς του Βυζαντίου.

ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ!

Η αγάπη της οικογένειάς μας για το παστέλι είναι τόσο παλιά, όσο και το πρώτο γάλα που θηλάσαμε. Με το πέρασμα του χρόνου, αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτήν την γευστική μας απόλαυση μαζί σας, με την γεύση και την ομορφιά έτσι, όπως εμείς ξέρουμε να την φτιάχνουμε.

Έτσι δημιουργήσαμε το «ΜΕΛΙΜΑ».

Και μέλημά μας είναι πια να σας προσφέρουμε το δικό μας παστέλι φτιαγμένο με μεράκι και με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση και στον καταναλωτή.

Το παστέλι για πολλά χρόνια είχε περάσει στο περιθώριο της ελληνικής διατροφής και είχε αντικατασταθεί από  ξενόφερτα  και ανθυγιεινά σνακ. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η ολοένα και μεγαλύτερη επιστροφή στις διατροφικές μας ρίζες, αλλά και η συνεχώς μεγαλύτερη αναζήτηση της καλής και υγιεινής τροφής, το ξαναέφερε στο προσκήνιο σαν μια εξαιρετική λιχουδιά.

Το σουσάμι και το μέλι, δύο υπερτροφές από μόνες τους.

Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που περιέχει πάνω από 100 διαφορετικές ουσίες όπως σάκχαρα, οργανικά οξέα, νερό, πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, φλαβονοειδή, οι οποίες του προσδίδουν μοναδικές ιδιότητες.

Από την άλλη το σουσάμι είναι από τα πιο παλιά τρόφιμα, περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, υδατάνθρακες, βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και βιταμίνη Ε, ασβέστιο,  φωσφόρο,  μαγνήσιο,  ψευδάργυρο και  σελήνιο, καθώς και αντιοξειδωτικές ουσίες. Ήταν τόσο πολύτιμο που του απέδωσαν μαγικές ιδιότητες με το γνωστό μας “σουσάμι άνοιξε”, αλλά και αποτέλεσε μέσον νομισματικής συναλλαγής.

Οι δύο υπερτροφές  ενώθηκαν και δημιουργήθηκε το παστέλι.

Το παστέλι είναι ένα σνακ  που τρώγεται οποιαδήποτε ώρα, εξαιρετικά υγιεινό, ιδίως όταν δεν περιέχει ζάχαρη.

Μπαίνει σε κέικ ή επάνω στο γιαούρτι, αλλά και κομμένο σε μικρά κομματάκια για να στολίσετε μια τούρτα.

Δεν χρειάζεται ψυγείο, μεταφέρεται εύκολα και καταναλώνεται οπουδήποτε.

Το παστέλι μας μπορείτε να το βρείτε  από τους πάγκους των πανηγυριών, μέχρι τα περίπτερα εκθέσεων βιολογικών προϊόντων, αλλά και σε ράφια επιλεγμένων καταστημάτων και από το e-shop μας.